Tomcat Full Carbon Red/Black (color 1)

Niet in voorraad Levertijd op aanvraag
€699,00 €577,69

Product Details

Omschrijving

 

 

De Tomcat is een zwever voor gevorderde tot zeer ervaren piloten. De tomcat is een expert voor langdurige hangvluchten, type F3F. De vleugels hebben shutters en vinnen voor alle typen mixers voor figuren en precisielandingen. De romp is met carbon versterkt aan de wortel, en lichtjes aan de aanvalsboord. Carbon strengels verstreken de achterzijde. De Tomcat is onderdeel van een nieuwe generatie, compacte, precisie, vol composiet, hol gegoten zwevers. Deze nieuwe generatie van zwevers is ontworpen en gebouwd om zéér licht te zijn, met goede stevigheid en volledige wedstrijd eigenschappen. De Tomcat is een clean design dat de meest veeleisende piloten tevreden moet stellen. De sterke en lichte canopy geeft makkelijke toegang tot in de romp. Mixers kunnen gebruikt worden om de thermiek- en snelheidsmogelijkheden te vergroten. De elliptische vorm zorgt voor grote snelheidsmarge, zonder vervelende vliegeigenschappen op lage snelheid.

De vleugel is twee-delig, met een vierkante carbon vleugelbuis en horizontaal afneembaar stabilo. De vleugels en romp laten super snelle assemblage op de hang toe. De eigenschappen van de Tomcat zijn gelijkend aan veel duurdere modellen, zonder te moeten onderdoen voor deze andere modellen.

 

Verkrijgbaar in 4 versies:

 

Glasvezel+carbon standaard versie: Standaard hol gegoten glasvezel constructie versterkt metm carbonvezel die zorgen voor stijfheid en torsie stabiliteit aan lager gewicht en lagere kosten. Sterk aanbevolen voor sportief vlieggedrag.

 

Carbon versie: vleugels met carbon mat, alsook met carbon versterkte romp van aanvalsboord tot staart. Enorme stijfheid en torsie stabiliteit.

 

Deze 2 versies zijn per stock verkrijgbaar. Twee speciale versies zijn op vraag verkrijgbaar: ‘lichte carbon versie’: lichter dan gewone carbon versie en ‘dubbel carbon versie’: twee lagen carbon.

 

Dit is de carbon versie.

 

Belangrijk:

 

Een ander belangrijk punt is het oppervlak van het vliegtuig: een RCRCM-vliegtuig komt uit de mal, de vormprecisie zorgt ervoor dat elk vliegtuig een volledige aerodynamische oppervlak heeft. Maar tijdens de productie van composietvliegtuigen kan het (zelden) voorkomen dat er kleine luchtbelletjes, lichte korrel is, maar die moeten niet worden gezien als een kwaliteitsprobleem, omdat het geen invloed heeft op de vliegeigenschappen.

 

Over het stockeren van het vliegtuig: het is beter om het model verticaal op te hangen als er niet mee gevlogen wordt. Zo worden eventuele vervormingen vermeden doordat het vliegtuig ‘spanningsvrij’ gestockeerd is. 

Features

Speciale Features:

 

Roeren: rollen, hoogteroer, richtingroer, flaps
2-delig vleugeldesign

Met carbon versterkte vleugel met vierkante vleugelstaaf

Gescharnierd

Smooth, met gel laag afgewerkt spuitwerk

Alle nodige accesoires voor monteren

 

Preferences     Motorless

Wingspan:        2480mm

Length:             1280mm

Flying Weight: N/A Empty Weight: Fiberglass+Carbon Standard Version:1240g 
Full Carbon Version: 1310g

CGcenter of Gravity 96 mm from leading edge

Tow hook setting     NO

Ailerons YES     

Elevator YES

Rudder YES

Flaps YES

Required Radio No less than 7 channels 

Eigenschappen

Meer informatie
Manufacturer RC RCM
Artikel referentie RCRCM01001
Merk RC RCM
Kit versie Almost ready to fly
Spanwijdte 2500
Vliegtuig soort zweefvliegtuigen

Aanbevolen toebehoren

In the box

2490mm Wingspan Slope Glider – TOMCAT FULL CARBON – (COLOR 1) RED/BLACK

Ballast Tube(voor niet gemotoriseerde versie), servo support, duw stang, Clevis, Linkage Rod, controle horn, Servo Cover, vierkante vleugelbuis, stabilo vleugelbuis, servo plaatjes

Enkele alternatieven