Powerbox - Radio System ATOM - handheld mode 2

Nog 1 in voorraad Verzending binnen 24 uur
€1.590,00 €1.314,05

Product Details

Omschrijving

Powerbox - Radio System ATOM

Ref. 8301


Ons ATOM radiografisch besturingssysteem zet een nieuwe standaard in het marktsegment van de hogere middenklasse systemen. Gebaseerd op de aanzienlijke expertise die we hebben opgedaan met de CORE, samen met nieuwe ontwikkelingen in de elektronica, herziene software, een kleinere Linux-computer en een herziening van de methode van behuizing fabricage, zijn we in staat geweest om een systeem te creëren dat weinig rivalen heeft in termen van prijs : prestatie verhouding.

 

Het belangrijkste kenmerk van het systeem is het geniaal eenvoudige besturingssysteem, dat precies hetzelfde is als dat van de CORE - het is zelfs mogelijk om modelbestanden uit te wisselen tussen de ATOM* en de CORE.

 

Zoals u van PowerBox gewend bent, hebben we geen compromissen gesloten op het gebied van redundantie: het radiosysteem en de voeding zijn volledig redundant uitgevoerd.

 

Menustructuur

Het ATOM menu - overgenomen van de CORE - biedt de piloot een vrij programmeerbaar systeem dat in de eerste plaats door functies wordt gedefinieerd. Speciale menu's voor mixers zoals Butterfly (Crow), Combi-Switch (CAR) Snap-Roll of andere vaste structuren, die een throwback zijn uit de jaren 1990, zijn gewoon niet aanwezig in de ATOM. Je maakt gewoon een functie aan, bestaande uit één zenderbesturing en de servo's die daaraan zijn toegewezen. Aan elke servo kunnen meerdere functies worden toegewezen. Een goed voorbeeld zijn de twee functies "Aileron" en "Flap", die beide afzonderlijk werken. De extra functie "Butterfly" (Crow landingshulp) wordt dan gebruikt om de reeds toegewezen servo's afzonderlijk in te stellen voor de derde functie - zonder de instellingen van de eerste twee functies te beïnvloeden.

Aanvullende menupunten zoals ServoCut, differentieel of virtuele schakelaars zijn ook beschikbaar voor alle functies, zodat de piloot elk model in de kortst mogelijke tijd kan instellen naar zijn persoonlijke wensen.

Het systeem biedt ook een krachtig aanvullend hulpmiddel in de vorm van een duidelijk begrijpelijke vluchtfasestructuur, die kan worden gebruikt om zelfs complexe taken snel op te lossen, zonder de noodzaak van langdurige bestudering van de instructies.

 

Radio-overdracht

De radioverbinding maakt gebruik van 66 kanalen in de 2,4 GHz-band en maakt gebruik van een uiterst efficiënt proces van frequentiesprongen. Het radiobereik bedraagt meer dan 9 km, wat uniek is voor onze systemen. Dit biedt maximale systeemreserves, wat essentieel is wanneer veiligheid de hoogste prioriteit heeft - vooral wanneer de omstandigheden moeilijk zijn. De ATOM biedt redundantie in de radioverbinding, die wordt bewaakt door de ontvanger. Als er een storing optreedt in een transmissie-eenheid, kan de ontvanger de piloot onmiddellijk waarschuwen via telemetrie.

De betrouwbaarheid en storingsbestendigheid van de PowerBox radioverbinding is bewezen in duizenden bedrijfsuren met de CORE!

 

Signaaloverdracht

De ATOM kan 18 kanalen met een resolutie van 2048 bits en een datasnelheid van 10 ms verzenden. Alle kanalen worden gelijktijdig verzonden in een enkel datapakket, waardoor een minimale vertraging en een maximale precisie worden gegarandeerd.

Ook de prestaties van het telemetrie feedbackkanaal zijn uniek in de RC-wereld: gegevens kunnen van het model naar de zender worden verzonden met een snelheid van 800 x 16-bit pakketten per seconde. Het maximum aantal sensoren bedraagt 250, die elk 32 sensorwaarden kunnen leveren - een gigantische hoeveelheid gegevens die in de ATOM zender wordt geregistreerd, en beschikbaar is voor latere analyse.

 

P2-BUS Telemetrie

De P²-BUS, ontwikkeld door PowerBox Systems, brengt servo- en telemetriegegevens gelijktijdig over op één geleider. Dit vereenvoudigt de bekabeling in het model met conventionele servo-kabels en Uni-connectoren.

Alle sensoren op de P²-BUS hebben individuele adressen, die automatisch door de zender worden toegewezen als ze al in gebruik zijn. Dit betekent dat de sensoren in het model kunnen worden aangesloten zonder de noodzaak van actieve hubs - alle sensoren zijn verbonden met de ontvanger door middel van Y-leads of de passieve P²-Dock.

Wanneer het systeem wordt ingeschakeld, zendt elke sensor alle informatie - zoals sensornamen of meeteenheden - naar de zender, waardoor het mogelijk wordt op elk moment nieuwe sensoren op het systeem aan te sluiten, zonder dat een update van de zender nodig is. Een breed assortiment sensoren is verkrijgbaar bij PowerBox Systems, maar er is ook een groot aantal sensorfabrikanten die het P²-BUS systeem ondersteunen.

 

Stroomvoorziening

In typische PowerBox mode, de ATOM's voeding is van een redundant ontwerp. Dit betekent dat twee afzonderlijke Li-Ion accupacks, elk met een vermogen van 3400mAh / 7,2V, en het volledige spanningsregelsysteem dubbel zijn uitgevoerd. Deze functie is exclusief voor radiobesturingsapparatuur gemaakt door PowerBox Systems, zoals het altijd is geweest. De batterijduur is minimaal 7 - 8 uur, variërend afhankelijk van de schermhelderheid.

 

Besturingssysteem

Binnenin de ATOM vinden we een moderne, krachtige Linux industriële PC, die uitsluitend wordt bediend via het aanraakscherm. De bedieningsmethodiek en de "touch and feel" zijn identiek aan die van een smartphone. In combinatie met een intuïtieve gebruikersinterface, die de gebruiker directe routes naar bijbehorende instellingen biedt, stelt het systeem de gebruiker in staat om de programmering van een model met slechts enkele inputs te voltooien.

Elk aspect van de gebruikersinterface is geprogrammeerd met Toolkit Qt. Deze ontwikkelomgeving is vandaag de dag de geaccepteerde standaard op het gebied van de Embedded GUI, en wordt door vele gerenommeerde fabrikanten gebruikt.

Het gebruikte scherm is vervaardigd volgens de specifieke eisen van PowerBox Systems, en is zeer goed leesbaar, zelfs in de volle zon. Een lichte aanraking van het oppervlak is voldoende om het capacitieve touchpad te bedienen. Smart Keys (snelkeuzetoetsen) bevinden zich aan de onderrand van het scherm, en bieden snelle toegang tot belangrijke functies zoals de servomonitor en schermvergrendeling.

De interne datacommunicatie is geïmplementeerd met behulp van de CAN-BUS. Dit bussysteem wordt al tientallen jaren met succes gebruikt voor wegvoertuigen en in de luchtvaart, en is op maat gemaakt voor onze toepassing.

 

Look en feel

Als u de ATOM in uw hand houdt, voelt u zich meteen thuis: alle schakelaars zijn precies zo geplaatst als u van een High-End systeem mag verwachten. De piloot heeft onmiddellijk de indruk van een professioneel "werktuig", dat hij instinctief kan controleren en hanteren. De afneembare handgrepen, met hun Alcantara oppervlak, voelen in elk jaargetijde prettig aan - en zien er bovendien goed uit. De zender balanceert ook perfect in de handen.

 

Highlights

Een heel bijzonder kenmerk is de unieke spraakuitvoer van het systeem. De ATOM bevat een gelicenseerde TTS (Text to Speech) server van Acapella. Dit is het meest geavanceerde TTS-systeem dat momenteel beschikbaar is, en biedt verschillende stemmen voor elke taal; deze kunnen worden gebruikt om gesproken berichten te geven met betrekking tot telemetriewaarden of schakelaarinstellingen. De ingewikkelde taak van het maken van audiobestanden op de PC, gevolgd door het moeizaam kopiëren ervan naar de zender, behoort nu tot het verleden.

 

Een ander uniek kenmerk van de ATOM is de mogelijkheid om ontvangers te updaten via de 2,4GHz radio-interface. Piloten kunnen een software-update uitvoeren zonder de noodzaak om een ontoegankelijke ontvanger te verwijderen, die misschien met veel moeite is geïnstalleerd. Een druk op de knop volstaat, en dertig seconden later is de ontvanger weer up-to-date.

De ATOM heeft ook een interne USB-interface die het mogelijk maakt optioneel een Wi-Fi-module te gebruiken. Hierdoor kunnen updates van zender of ontvanger on line worden opgeroepen.

 

Uitrusting

De twee primaire sticks zijn gemaakt van massief aluminium en voorzien van viervoudige ballraces; zij samplen elke stuuringang met een resolutie van 12 bits (4096 stappen). Wanneer de digitale signaalverwerking is voltooid, zijn de volledige 2048 stappen beschikbaar. De vier extra lineaire regelaars - twee aan de zijkant en twee aan de bovenkant - zijn ook uitgerust met Hallsensoren en dubbele kogelbanen; dit betekent dat geen enkel onderdeel van de ATOM aan slijtage onderhevig is.

 

Er zijn vier pulsdrukschakelaars op gemakkelijk bereikbare plaatsen links en rechts, naast en onder de stuurknuppels. Dit zijn aanvullende zenderbedieningen die perfect zijn ontworpen voor het bedienen van wielremmen, elektrische starters of een rookpomp.

 

Beide versies van de ATOM-zender - hand- of pultuitvoering - worden volledig uitgebreid geleverd. Uiteraard is het mogelijk om optionele af fabriek gemonteerde stokschakelaars te bestellen. Dankzij de eenvoudige toegang tot alle schakelaars kan de klant op elk moment eenvoudig afzonderlijke schakelaars toewijzen.

Features

 • 18-channel radio control system:
 • Full 2048-step resolution for all 18 channels
 • Genuinely redundant 2.4GHz transmission for extreme resistance to interference
 • Extreme range
 • Redundant PowerBox power supply system with Li-Ion batteries
 • Powerful real-time telemetry
 • Up to 800 telemetry values per second
 • Open servo and telemetry bus interface
 • Sensors and receivers can be set up conveniently from the transmitter
 • Ability to bind two receivers with equal rights
 • Same speed of telemetry and reception with both receivers
 • Robust stick units machined from solid aluminium
 • Quadruple ballraces
 • Hall sensors for sticks and linear controls
 • 20 transmitter controls + 2 optional stick switches
 • Full-colour capacitive touch-screen
 •  High-contrast screen, legible in sunlight
 • Ultra-simple to program, even with complex models
 •  Intuitive menu system with Smartkeys
 •  Licensed Acapella TTS module for speech output
 • Speech output without *.wav files - text input only required
 • Supports 8 languages, with many different voices
 • 6 flight modes with priority control
 • Comprehensive timer options
 • Virtual switches
 • Servo cut-off function
 • Receiver update from the transmitter by radio link
 • Perfectly balanced in the hands
 • Alcantara handrests for maximum comfort in use
 • File Manager for exchanging data and backing up models
 •  Integral Linux system for every imaginable expansion
 •  Made in Germany!

 

 • Power supply: Li-Ion
 • Channels: 18
 • Servo signal resolution: 2048 Steps
 • Screen: TFT - Touch
 • Weight: 1190g
 • Temperature range: -30°C to +85°C

Eigenschappen

Meer informatie
Manufacturer Powerbox
Artikel referentie PB8301

Aanbevolen toebehoren

In the box

 • PowerBox Atom
 • 1x PBR-9D
 • Case
 • Padded transmitter strap
 • Mains PSU
 • Conversion tool